søndag 15. mars 2009

Erindringer 7: Feskolotto på DaCapo

Russekro på DaCapo, Finnsnes. (Botnruss 94)


I si tid bei han Asle, han Svein-Gunnar og eg sætt som ansvarlig førr underholdninga på ei russekro vi sku arrangere på DaCapo. Og underholdning bei det…iværtfaill førr oss som arrangerte. Vi hadde ordna med førrskjellige konkurransa som folk kuinne være med på. Temaet førr kveldn va fesk og fanteri på yttersia, så vi vællte å kaille arrangemanget førr feskolotto.


En av konkurransan innebar knusing. Vi kalte den førr Hip-Hop Spikking. Det gikk ut på at to deltakera sku slå suinn gamle Hip Hop-plate i vinyl med kvær sin tørrfesk. Platn hadde vi kjøft på brukthandeln på Finnsnes og tørrfesken henta vi i Djupvågen attmæ han Asle. Vi fikk enda brosma, som tørrfeskarn kunne førrtælle va den bæste tørrfesken. Han sku bære ha vest ka vi sku bruke gourmetfesken tel.


Spikkinga gikk førræssn bære svært. Det einaste aberet med kveiln va at det va omtrent bære vi tre og våres få kompisa som syns det her va nokka artig, ja så det bei mæ den gången at vi fikk ordne tel ting.


En av de andre konkurransan vi arrangerte va en ny vri på den v

anlige skjei og potedesstafetten. Vi bytta ut skjeia med et ausskjærr og potedesen med feskeboilla. Kan skjønne det va både tungt og auvert å reinne rundt inne på DaCapo med et ausskjærr fylt med feskeboilla i kjæftn.


Ja, og det gikk som det måtte gå. Eg trur dæ va ho Astrid bortanna Vågan som va på det eine laget. Ho starta, sprang og bei borte. Vi bei førrtællt at ho hadde forn på kjæftn og slie seg høvelig kraftig. Mæn ho bærga seg godt teslutt og bar inga nag te arrangørkommiteen. Sporty!


Ho og alle de andre heldige vinneran kunne glede seg over gavekort som dem kun kuinne veksle inn i auarshau og kveitskoilta i feskedisken på Domus. Eg trur mange av dem trudde gavekortan bære va jåss, men så feil kunne dæm ta. Vi hadde tiliar på dagen vorre i feskedisken og fikk kjærringa der te å skrive ut gavekortan og spesifisere dem med hauan og skoiltan.


Ækstra populært va det vel og at når konkurransan va færdig så stakk vi av fra oppryddinga. Så det va førrkjen som måtte ta seg av feskekassn, to røde ausskjærr (med tannmærka),

to ihelslådde brosmetørrfeska, alle bettan Hip-Hop-vinyl og en to-tre-å-tyve flattrødde feskeboilla, som va jevnt førrdelt utover golvet inne på DaCapo.




Barnslig? Joda, men vi va jo bære onga.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, ja dokker hadde en over middels interesse for "auarshau", høtt og heik og dertil feske- relaterte artefakter:-)Dæ va no ganske arti :-)

Terese

Travelling Finnfjording sa...

Deltok du? E bidd så fans glømsk med åran

Anonym sa...

Minnes eg vant et gavekort på kveitskolta førr 50 kr på Domus, førr min opptreden med "Nei,nei - nei, nei, nei, nei - ikkje meira skrei" fritt etter 2 unlimited sin fantastiske "There's no limit"
:-)
Men brukte aldri gavekortet...

Travelling Finnfjording sa...

ÆÆÆ ja no huse eg. Trur fan ikkje nån innkasserte gavekortan